Pelerini prin ținutul Sucevei.


O sâmbătă de 21 octombrie 2017 autentică de toamnă. O ceață densă și destul de rece în Hârlău. La ora 6 dimineața, la sediul PSD Hârlău unul cîte unul vin locuitori ai Hârlăului care s-au înscris la pelerinajul organizat și sponsorizat de domnul primar Curcă Gheorghiță, consilieri PSD și sponsori simpatizanți ai PSD, sau a acțiunii de pelerinaj. După un ocol pe la Pârcovaci pentru a lua și pelerinii din localitate, luăm drumul Botoșanilor și Sucevei.

Ceața nu prea ne-a lăsat până la Putna. După ce am ieșit din mănăstire s-a ivit și soarele care a transformat ziua de toamnă în una de vară.

Au fost 50 de pelerini, de toate vârstele. Nu toți au găsit în pelerinaj un scop pur religios, cu toate că au fost mulți care în bisericile mănăstirilor s-au rugat cu fervoare, au făcut mătănii și s-au închinat la sfintele icoane și moaștele din mănăstiri. Mulți au venit din curiozitate, sau cu un scop cultural. Să revadă splendidele ctitorii de sute de ani ale marilor voievozi ai Moldovei sau mari boieri și mitropoliți trecuți de mult la Domnul.

P1080898

Am remarcat două persoane care au venit pentru prima dată în viață la un pelerinaj la marile mănăstiri moldave: doamna Poroșniuc Elena și domnul Bolboros Mihai, ambii din Pârcovaci. Erau uimiți de cele văzute. Nu-și imaginau că mănăstirile sunt atît de grandioase și frumoase. Ei aveau doar impresii lăsate de emisiunile de la televiziuni, însă realitatea i-a depășit în sentimentele de admirație trăite.

De la Voroneț în drum spre casă, odată cu venirea serii a venit și ceața.

A fost o zi de neuitat, și încă o dată felicit și aduc mulțumiri organizatorilor, sponsorilor, care au făcut o bucurie multor persoane vârstnice, care nu ar fi avut posibilitățile materiale de a participa la un pelerinaj de sute de kilometri.

Cred că este cazul să remarc disciplina și bunul simț al tuturor pelerinilor, care au avut o purtare decentă pe timpul călătoriei, în autocar și în incinta mănăstirilor.

Probabil că organizarea a mai multor pelerinaje sau excursii chiar contra cost, ar fi bine venite.

Regret că nu pot posta mai multe fotografii, spațiul de pe acest blog este la limită. Puteți găsi mai multe fotografii pe pagina de Facebook cunoscută multor hârlăoani , „H”

https://www.facebook.com/Miron51/

Comentarii închise la Pelerini prin ținutul Sucevei.

Din categoria Uncategorized

Comentariile nu sunt permise.