Din arhive Monitorul Oficial de acum 100 de ani. Conferirea ordinului „Regina -Maria” unor infirmiere de la spitalul Hârlău.


Aflăm din Monitorul Oficial Nr.240 din data de miercuri 10 ianuarie 1918, ce a apărut la Iași, în capitolul Ministrul de Război:

Se publică decretul nr. 10033 din 28 decembrie 1917 de conferire a ordinului Crucea Regina-Maria pentru persoane civile care au contribuit pe timpul războiului la activitățile Crucii Roșii Române și în activitatea de salvare a militarilor și civililor în spitale. Medalia era în 2 clase.

Ordinul Crucea Regina – Maria clasa a II-a a fost atribuit și la 9 persoane din Hârlău:

Untitled

Doamna Agapie Coralia, asistent de pansamente, remarcabil cum și-a îndeplinit serviciul în 1917, contribuind de aproape la alinarea suferințelor și bolnavilor din spitalul Crucii Roșii filiala Hârlău. (Spitalul 144 Pulcheria Ghica n.n.)

Doamnei Zoe Polizu-Micșunești, infirmieră benevolă, pentru zelul și devotamentul remarcabil cu care și-a îndeplinit serviciul în 1917, contribuind de aproape la alinarea suferințelor răniților și bonavilor din spitalul Crucii Roșii filiala Hârlău.

Doamnei Boroncea Aida, administratoare pentru zelul și devotamentul remarcabil cu care și-a îndeplinit serviciul în 1917, contribuind de aproape la alinarea suferințelor răniților și bonavilor din spitalul Crucii Roșii filiala Hârlău.

Domnișoarei de Genezzini Felicia asistentă la pansamente la spitalul Crucii Roșii filiala Hârlău.

D-ra Georghiu Medelena, asistentă la pansamente la spitalul Crucii Roșii filiala Hârlău.

D-ra Mitescu Ecaterina, directoare lenjerie  la spitalul Crucii Roșii filiala Hârlău.

D-ra Constantinescu Natalia, directoare lenjerie la pansamente la spitalul Crucii Roșii filiala Hârlău.

D-na Crupenschi Elena, infirmieră la spitalul Crucii Roșii filiala Hârlău.

D-ra Șerban Olga, infirmieră la spitalul Crucii Roșii filiala Hârlău.

Notă: Spitalul Crucii Roșii filiala Hârlău, ere spitalul nr. 144 „Pulcheria Ghica”, actualul Spital Orășenesc Hârlău.

Pentru persoana care va scrie monografia Spitalului Orășenesc Hârlău, acest document este aur curat.

 

 

 

Comentarii închise la Din arhive Monitorul Oficial de acum 100 de ani. Conferirea ordinului „Regina -Maria” unor infirmiere de la spitalul Hârlău.

Din categoria Uncategorized

Comentariile nu sunt permise.